Övergången från sommar- till vintertid (och tvärtom) följs alltid av en dag med att gå runt och ställa om alla tidur för ytter- och innerbelysningar som vi har på alla möjliga och omöjliga ställen. Och varje gång är det lika omöjligt att få det att fungera perfekt. Varför, kan man undra – det är ju bara en timmes skillnad?

Lagom till detta tidsskifte blev den nya ytterbelysningen klar, pollarna vid infarten. Så nu har vi alltså en lyktstolpe vid ena infarten och rena landningsbanebelysningen vid den andra. Känn er välkomna!

Men vintern har inte kommit, inte alls, men det gäller att försöka hinna äta av alla sena grönsaker som ännu inte nupits av frosten. Så här gäller det att hitta på passande maträtter. Den gamla wokpannan har kommit till heders och vi fann att den passade utmärkt på vedspisen. Det går snabbt att få den het genom att lyfta upp en platta på spisen och låta lågorna värma direkt.

Wok är ett sätt att laga mat som går att variera i oändlighet och både färska saker och rester går att mixa.