Aspen bakom ladan glöder som en eldslåga i eftermiddagssolen men det är lite svårt att fånga den rättvisande på fotot. Oktober har hittills bjudit på strålande höstväder med lite lagom frost på morgnarna och sedan solvarma dagar. Vi håller på med att ställa i ordning för vintern; veden har kapats och kluvits och ligger under tak, växter som ska vinterförvaras plockas in m.m.

Mitt uppe i allt höststöket så har jag fått ett nytt (nästan) heltidsjobb, nämligen att vara arbetsledare för ett vindskydd för djuren på Björkmuren. Vi har fått ”gubbar” från Sandvikens kommuns Arbetsmarknadscentrum och det innebär att jag måste vara med och visa alla moment och för att det ska bli något gjort så får jag jobba själv också.

Det är ”lag på” att utegående djur ska ha skydd för väder och vind under den kalla årstiden. Det här blir en rejält stor byggnad med plats för hästar och får. Och som vanligt ställer man upp och ”hjälper till”…

Men det borde vara lag på att man inte ska behöva jobba mer än 6 timmar om dagen när man fyllt 70.