Den här veckan var det slutspurt på taket. Solpanelerna och tillhörande utrustning monterades och kopplades in på nätet. Det gick lätt som en plätt. Och solen sken och vi bara kollade effektmätaren på växelriktaren.

Först monterades skenor på den nya takplåten och sedan sätter man upp solcellerna på skenorna. Här testades en ny monteringsmetod som visade sig vara suveränt enkel. Det gick i princip på halva den beräknade tiden att få upp alla paneler.

Trots lätt mulet matades över 1 kW ut. När molnen skingrades blev det över 3 kW. Det innebär att merparten matas ut på det allmänna nätet. Hm, är det bra det? Vi kanske måste återkomma om detta.

Sen fortsatte vi av bara farten med att göra taket över den gamla gödselplattan klar. Till den använde vi den gamla pannplåten från ladan.

Och visst har det blivit snyggt på taket, men runt om ladan är det fortfarande en massa skräp att ta hand om.