Så var det då dags för sista etappen av isoleringen av övervåningen. När snickarna satt upp innertaket var det alltså ett stort tomrum där bakom och det skulle fyllas med träfiberisolering. Det görs på ett smidigt sätt genom att blåsa in lösullen med en maskin som först river de pressade balarna och sen med en fläkt transporterar ut ”tussarna” i flexibla slangar.

Det går åt en hel del material. Utrymmet var över 11 kubikmeter. Men det går ganska fort undan.

I slutänden på slangen står det en som ser till att materialet hamnar på rätt ställe. Det kanske kan tyckas att isoleringen är onödigt tjock – det är ca 40 cm – men det är ett billigt sätt att stänga värmen inne i huset. Troligen gör det också att loftet inte blir så varmt på sommaren.

Nu ska vi måla takbräderna klara och sen är det flyttkarusell som gäller. Grejerna i köket ska flyttas hit så att vi kan göra klart där.