Efter att ha klarat av fällningen på södra sidan om ladan tog ”vi” itu med den norra sidan. Där fanns ett antal stora granar som stod alldeles för tätt och dessutom skuggade för växthuset på Nyåkern. Det var inte så mycket plats att fälla dem på utan de måste alla läggas ner i samma riktning. Det blev till slut en jättehög av ris och stammar att ta rätt på. Men det fick han med traktorn göra.

Sen ville vi ha lite mera uppstädat så vi har själva hållit på hela veckan med att dra ihop mindre kvistar som ska eldas upp ute och halvstora grenar som ska bli spisved.

Studerade årsringarna på det första trädet och som ni kan se var det rätt så tätvuxet i kärnan. De första 40 åren blev det ca. 20 cm i diameter, men de sista 30 växte det på sig mycket mer. Kanske kan man dra någon analogi med sitt eget liv? Eller också kan man inte det.

Klicka på bilderna för att se dem i större storlek

Det har i alla fall blivit mycket öppnare kring ladan. Av stockarna ska det så småningom bli bräder och plank för diverse ändamål.