Efter en kort visit i Köpenhamn kände vi oss mogna att ta ett krafttag med förberedelserna för årets arbeten. Det ska bli solpaneler på ladan och då behöver alla skuggande träd tas bort. Den stora björken var väl den som vi var mest oroliga för. Det fanns en smal sektor inom vilken den måste falla för att inte krascha något.

Med hjälp av ett proffs samt vajer och spännblock lyckades det att få bjässen som var över 20 m hög att landa exakt som önskat.

Här faller den…

Här kan ni se hur den faller i en bildsekvens om 14 bilder (eget fönster).

Sen fälldes de övriga björkarna och tallarna och nu ser vi fram emot en vecka av arbete att ta hand om ris och det som ska bli ved. De stora stammarna går till en vedtillverkare. Dom är alldeles för tunga att hantera.

Och bilderna från Köpenhamn kommer snart till bildgalleriet.