Ja, invasion kan man nästan kalla det! För när snickarna kommer så får allt annat läggas åt sidan. Nu gällde det panelen i taket i köket, den som legat i Yllefabriken och väntat sedan i höstas på att hantverkarna skulle ha tid och det ena med det andra. En viktig sak var ju också att virket var väl torkat och det blev det.

Taket är 16 mm pärlspont från Åttersta såg som vi hade grundmålat. För att inte göra det för lätt så var det bräder av två olika bredder. Den breda med mittpärla. All annan pärlspont är blandade bredder så det här skulle se ”naturligt” ut fast det var nytt.

Vår roll i arbetet var som vanligt hantlangning och kaffekokning.

De 30 kvadraten tog drygt en arbetsdag. Så här efteråt kan vi konstatera att det nog skulle ha tagit oss en vecka – minst – om vi hade gjort det själva.

Spännande att se hur taket växer fram.

Helt utan hårda ord gick det inte. Passningen i spont och not var inte perfekt och en del bräder var lite krokiga och vridna.

Tur att dom är långa dom där grabbarna!

Sista brädan brukar vara värst!

Nu har vi hunnit spackla skruvhålen och det återstår en färdigstrykning med färg, men köket ser redan helt annorlunda ut. Och sedan väntar taklisterna.