Det är inte alltid allt går bra. Ibland blir det helt misslyckat. Den här veckans jobb fyller inte måttet.

Äntligen skulle ramen kring den bygghistoriska tavlan (se tillbaka på http://husohemskt.thastrom.net/#post67) i sovrummet sättas dit! Det profilhyvlade fodret har legat säkert ett helt år och väntat. Sen har det målats noga med flera strykninigar. Och så tog jag mått på längden och tvären och sågade till i bästa gersågen – den manuella med fintandat blad. Perfekt passform! Och så började jag spika upp…

Men det såg inte rätt ut och det var inte rätt heller. Jag hade vänt profileringen åt fel håll! Som tur är syns det inte på bilden, men det är likafullt fel. Naturligtvis var hela listen tilltagen så precis i mått att den stump som blev över inte räckte att såga till en ny bit.

Nu har vi inhandlat mera profiler eftersom det också fattades vid dörren från köket, detta dock inte på grund av felsågning utan felmätning.

Nästa stora arbete var att sätta in de glasade dörrarna i övre hallen. Den ena går in till allrummet och den andra ut till verandan. Den första gick lätt som en plätt men när dörrarna sattes i den andra så gick de inte att stänga. Det är pardörrar och dörrbladen tar i varandra när de möts. Va!? Sånt ska inte inträffa! Det blir väl att lossa på skruvar och kilar och börja om och leta upp de millimetrar som fattas. Men det blir en annan dag.

Förövrigt har vi ju inte hunnit med så mycket bygge den senaste tiden. Det har varit annat att stå i som ni som följer med på Järboportalen på Facebook och www.jarbo.biz kanske har sett.