Den 4 juli var det Hälsingegårdarnas dag. Då passade vi på att ta ledigt från eget bygge och ge oss ut på en historisk utflykt. Det skulle vara kul att se lite närmare på de berömda – och världsarvsklassade – husen i Hälsingland.

Vi hann inte med så många ställen för det var ju restider också, men besöken lockar till fler utflykter. Hälsingland är ett fint landskap att resa i med vida utsikter med höga berg och sjöar och älvar.

Bilderna hittar ni i ett av bildgallerierna. Här lägger vi bara in en aktuell bild som jämförelse med hur långt vi hunnit för tillfället med sommararbetena. Resterande fasadpanel på östra sidan är efter det här riven och huset ser väl ärligt talat lite ruckligt ut. Lite som ”det lilla huset på prärien”?

Ni kanske inte har märkt det, men vi har hoppat över en vecka i bloggen. Ett skäl är att vi helt enkelt inte har hunnit med eftersom vi har haft en hel massa att stå i med besök och annat som ni kunde läsa om förra gången. Ett annat skäl är att vi tycker att det inte har varit så mycket nytt att skriva om huset. Därför kommer det nog att bli lite mer sporadiska inlägg i fortsättningen. Kalla det för sommartidtabellen. Men ni får som vanligt e-post när uppdateringar görs.

Om hälsingegårdar kan läsas mera här.