Denna vecka har vi haft hantverkare. Det betyder att snickarna kommer på morgonen, klockan 7, prick. De tar en slurk kaffe och kastar sig sedan över dagens uppgifter. Då gäller det att allt material är på plats och allt annat förberett. Denna gång gällde det norra fasaden, vilket betyder ställning. Den kom på plats förra fredan i plaskblött väder.

Sen fick vi jobba på över helgen med att måla foder, lister och fönster som skulle sättas upp denna vecka. Fasadpanelen har legat klar i ladan hela vintern.

All gammal panel revs på måndag och när snickarna åkt hem för dagen kapade vi upp den till ved – för framtida behov.

Och så har det fortsatt varje dag. Hantlangning, städning, förberedelser i ett. Det är nästan skönt när de var klara och åkte hem! Samtidigt saknar vi fikarasterna när vi pratar om ett och annat och får veta mycket om Järbo och folket här.

Utöver fasaden har de reglat upp invändigt i allrummet, satt in fönstren på övre verandan och satt upp pärlspont i taket på nedre hallen och lite annat.

Puh! Nu ska vi bara måla färdigt på fasaden innan ställningen åker ner på måndag. Och övre verandan ska snart invigas en ljummen och solig kväll.