När snickar’n kommer då blir det full fart, mycket ”verkstad”, kan man säga. Förra veckan blev det både gipsskivor i tak och fönster på vinden. På måndag fortsatte vi med skärmtak över källardörren.

Därefter har vi fortsatt själva med de förberedelser som behövs för nästa etapp. Fönster till övre verandan var beställda hos Dalfors Snickeri i Åshammar. Nu var dom klara och vi kunde hämta. Målningen ska vi göra själva och för att klara det har vi hyrt en tillfällig lokal i Yllefabriken, en före detta snickeriverkstad. Där är det värme och svängrum för både fönster och panelbräder.

Vi har tagit vara på all pärlspont vid rivningarna i huset och nu ska den återanvändas i tak i köket och hallen. Sen ska väggarna på verandan nere och uppe få sådan panel också.

Bräderna har lagrats upp i ladan och nu har vi börjat plocka fram och sortera. Det är olika tjocklekar och flera olika bredder som ska paras ihop. Sen ska bräderna tvättas och skrapas och spikhål ska lagas och därefter ska de grundas innan de kan sättas upp. Väl på plats ska de målas i rätt kulör.

Troligen blir det en hel del spill och det kommer säkert att fattas någon meter, men mottot är återanvändning.

För övrigt har jag gjort lite uppdateringar på ”LED-sidan” på thastrom.net.