Ni kanske inte vet om det, eller har glömt det? Ni får nämligen ha synpunkter på vårt bygge. Det går att lämna kommentarer direkt här på bloggen eller med e-post till oss.

Denna gång inbjuds ni ”tycka” om fönsterfodren. Hm? Jo, det finns mycket att säga om dem, både från byggteknisk synpunkt och från estetisk.

Konkret: hur breda ska de vara? Som i alla stora projekt har vi tillverkat en s.k. mock-up, ett provisorium för att se hur slutresultatet kan ta sig ut.

Det finns många variabler, inte bara foderbrädornas bredd utan även hur man gör ”fönsterbleck” och droppbrädor. Hoppas detta inte låter för tekniskt för er. Men det kan nog vara lite svårt att se när det inte finns några knutbräder, t.ex. Det är ju fråga om en balans i hela fasaden.

Det kan också vara svårt att se slutresultatet eftersom denna fönsterkarm inte längre är vit som den kommer att bli när fönstret är renoverat. Fönsterbågen ska målas grön.

De tidigare fönsterfodren är faktiskt lite bredare, men några nutida standardmått är det ju inte. I så fall måste man köpa bredare brädor och klyva ner.

Tittade också på grannhuset som ju är identiskt i övrigt och byggt samtidigt troligen. Där är fodren ännu något bredare än våra ursprungliga.

Hm, knepigt det här. Vi ser fram mot lite synpunkter.

På en bild kan ni även se att ytterbelysningen har kommit på plats. Det hjälper väl lite i höstmörkret.

Och ja, den första snön har fallit. I morse när jag gick ut till brevlådan och hämtade tidningen låg den där. Men det var inte mycket. Det behövdes nästan förstoringsglas för att se de ynka kornen. Men jag hann inte fotografera innan de smalt bort.