På måndag kom vår snickare (helt enligt överenskommelse) och vi satte igång att regla upp verandastommen. I och för sig en ganska så enkel skapelse. Problemet är snarast att kunna återanvända dörr och fönster som för närvarande är hos husdoktorn på renovering. Med andra ord så är tanken att bottenvåningen ska bli lika som tidigare. Skillnaden blir att det blir en våning till.

Exakt hur den kommer att se ut vet vi inte riktigt än! I slutet av augusti måste vi ha funderat färdigt. När vi tar itu med omläggning av taket ska övervåningen av verandan göras klar.

Så tillsvidare döljs skapelsen under en skyddande blå presenning. Därunder jobbar vi vidare med diverse kompletterande arbeten.

Vi har även börjat med södra gaveln där vinterträdgården ska vara. Först måste den gamla fasadpanelen rivas. Ett riktigt skitjobb kan man säga i klartext. Bräderna är helt uttorkade men friska. Tyvärr går de inte att använda till annat än ved. Efter slitet med rivningen eldade vi upp en låda i bastun och njöt en dusch i goa värmen och tvättade av oss rivningsdammet.