Den ganska öppna planlösningen i övre hallen som blev följden av rivningen av verandan och väggen har inte varit så lyckad nu när vädret åter blev normalt med +10 grader och regn. Plastfolien som vi täckte med på utsidan har inte skyddat mot blåst och drag och det har känts ända ner i köket.

Nu har väggen kompletterats med reglar, ångspärr och ett lag skivor. Det ska på gipsskivor senare och väggen ska isoleras med mera. Tillsvidare är det i alla fall lika tätt som före rivningen.

Men ni måste hålla med om att det skulle inte ha varit så tokigt att sätta in en jättelik glasruta i öppningen i stället för en välisolerad vägg. Och om det inte vore så att det hade funnits ett gammalt hus att bygga om så hade åtminstone jag velat ha ett hus med mycket glas, rent av helt i glas…

Nåja, det kommer att bli en glasad vinterträdgård, det kanske räcker.

Och häromdagen kom sommargästerna. 7 tackor och 10 lamm har flyttat in i Tjelvars hage.