Det får bli två inlägg denna vecka. Det här handlar om mat. Ett aktuellt inlägg ”i tiden” kanske. Man måste nog tänka på vad man äter. Och hitta källor för inköpen där det finns råvaror och produkter av bra kvalitet.

De saker som vi kan odla själva är i praktiken potatis och sallad. Vi har hittat en leverantör som vi trivs med, Ekonära, som till och med kör hem varorna. Man beställer på internet och sen kommer bilen på torsdagar. Ja, vi köper inte varje torsdag utan kanske en gång i månaden eller så. Det är närodlat och ekologiskt och fairtrade m.m.

Äggen ”prenumerererar” vi på hos Tina och Robert. Vi betalar 100 kr och så kommer hon då och då med en leverans eller också åker vi dit och hämtar. När pengarna är slut betalar vi en hundring till…

Bröd går det åt mycket av. När Gudrun hinner med blir det hembakat. Ibland passar vi på att handla på Berglunds Bageri i Kungsgården när vi är i närheten. Sommartid har vi ju också Gustafsängs Trädgård med bland annat underbara tomater som man får plocka själv i växthuset.

Jo, så var de motionen. När vi inte har byggarbetena och snöskottningen så tar vi fram sparken, ett alltmer populärt fortskaffningsmedel.

Se en instruktionsfilm på YouTube.

Samlingssidan med länkar uppdaterad