Så gällde det då fortsättningen på projektet vinterträdgården…

Hur ska den se ut? Jo, vi har ritat (för bygglovet) och för diskussion med glasmästaren, men nu när ”plattan” är gjuten drabbas man av lite tvivel. Kommer den här utbyggnaden att förstöra hela huset? Den blir klumpig och ett helt främmande element mot det faluröda? Kanske skulle ha gjort plattan lite mindre som vi tänkte från början?

Så dags att upptäcka det nu då! Men än är det inte helt kört. Vi frågar er! Vi utlyser en arkitekttävling. Se t.ex. hur bra det blev med det norska operahuset i Oslo. Visserligen med en lite annan budget, men ändå.

Som lite hjälp till er som både får tävla (med egna förslag), vara jury och kritiker har vi tagit fram ett par huvudalternativ i enkel skissform. Taket kan antingen vara ett pulpettak som lutar från fasaden eller ett sadeltak som ligger på samma sätt som husets tak. Taket ska vara av kanalplast.

Ett antal frågor behöver vi få synpunkter på i alla fall.

Vi har tänkt att det ska vara en låg fönsterbröstning, d.v.s. glasningen ska inte gå ända ner till golv. Eller har ni andra åsikter? Ska bröstningen vara högre än på skisserna?

En tanke är att tillbyggnaden inte ska se ut som ett modernt glashus, som ett kontor eller bankpalats. Därför den faluröda panelen.

Vi ser fram mot många kommentarer! Och det går ju även att skriva e-post om ni är ”blyga”.