Äsch, jag skojar bara! Inte har vi tid att bry oss om sådant i dessa bråda byggtider. Nej, här är det som vanligt – vardag och helg: arbete, arbete.

Det närmaste vi kommer högtidligheterna är bröllopsexpressen. Lite tågspaning.

Nu har vi bott i flyttkartonger i två år. Och massor av grejer är bara travade i högar. Vi behöver ett förråd! Därför har vi prioriterat att få den s.k. snedgarderoben på övervåningen klar så att vi kan trava upp sakerna i lite ordning. Dessutom kan vi frigöra övre köket så att vi kan börja bygga om där och fortsätta med sovrummet och…

Under byggtiden har vi upptäckt att den lilla flugsnapparen har sin lägenhet i den gamla köksventilen som öppnar sig mot söder. Gallret har trillat ur och vips så blev det en fågelvåning med strålande utsikt. Föräldrarna har varit ganska så oroliga när vi bankat och rivit och spikat reglar m.m.

Men nu verkar dom ha vant sig och de far i skytteltrafik till ungarna. Inifrån syns denna lucka som jag har gluttat på en gång. Rivningen har gjort en paus här.

Att försöka fånga en fågel i flykten är inte lätt.

Syrenerna blommar och sprider sin bedövande doft men jag har inte fått några allergiska symptom än. Maskrosornas frön sprider sig…

Och så kommer en bild av meconopsisen igen, nu i full blom. Ja, ni kommer väl ihåg den håriga knoppen för några veckor sen?

Vill du se den i större format klicka här.

Jovisst ja. Bild av förrådet i vardande.

Nu fattas bara golvet. Sen ska det fyllas!

Länk till ”bröllopsexpressen” ändrad 2010-07-24.