Sommarvärmen kom liksom av sig efter förra veckans chock. Men även om det är lite kyligt i luften så värmer solen och verandan är inte den lämpliga miljön för de övervintrade krukväxterna.

Ja, en del av dem är rätt så fullvuxna vid det här laget. Grapefrukten sattes som en kärna 1985. Och det finns ett lagerträd och nyinköpta (i höstas) oliv och mandarin. De trivs bäst utomhus under sommaren. Kruxet är att de växer. Redan nu är de hart när ohanterliga.

Var ska de härbärgeras nästa vinter? Enligt byggplanerna ska det då finnas en så kallad vinterträdgård på södra gaveln. Alternativet är att ha dem på verandan nästa vinter också. Fast vi har ju tänkt att riva den gamla verandan och bygga upp en ny… om vi hinner med.

För det är mycket som ska hinnas med! Och vi har inte satt potatisen ännu. Det ser möjligen lite stökigt ut i bakgrunden på bilden. Det beror på att det är stökigt.

Men målar’n (hon heter Lotta) kom idag för att avsluta det som inte hanns med i höstas.

Och en bonusbild i kvällssolen…

Körsbärsträden blommar.