…rörmokaren, ja alltså vvs-entreprenören ska komma på måndag vecka 4. Det gäller att förbereda så att det är klart för att montera fixturen för toaletten och allt annat som dom ska fixa.

Fixtur???

Jo, det heter så. Ett stativ av stålprofiler som monteras inuti väggen och på vilket wc-stolen fästs. Sådant behövs när man har en vägghängd toalett. En elegant lösning av vissa städproblem som annars finns kring dylika apparater. Speciellt när det är trångt i rummet.

Och så väntar vi på bänkskivorna till köket. IKEA, alltid med perfektion i leveranserna, ringer en vecka i förväg och kollar att allt är ok och att vi är hemma. På tisdag kommer paketen. Vi hoppas att det är samma precision i måtten. Om inte så är det vårt fel.

Sen ska snickaren hit och montera skivorna och ta hål för spishäll och diskbänk.

Vi hoppas att vi ska ha mycket att visa upp nästa vecka! Under tiden får ni titta på pärlsponten köket som bildar s.k. bröstpanel i köket. Bräderna är av minst fyra olika bredder och högst varierande kvaliteter.

Här nedan är wc/dusch-rummets hemligheter före fixturmontering. På den vänstra väggen, den som bli den högra när man använder rummet ligger konstnischen. Bilden visar hur man ser den när man sitter ner. Den ska fyllas med ”något”. Röret är tomrör för el, till en liten LED-spot.

Följ den spännande historien.

Jo, jag hittade en bild av själva målningen av pärlsponten att lägga till här:

Uppdaterad 2010-01-26