Denna vecka har vi bland annat gjort ett kort besök i Jämtland. Mer om detta och getostmetropolen Raftsjöhöjden kommer senare. På det här bygget har vi påbörjat en del arbeten på våning 1 trappa. Nu när avväxlingen är klar kan vi isolera bjälklaget och lägga golvet i det som ska bli det stora allrummet.

Vi fick en leverans av byggmaterial som vi tog in direkt genom en i all hast uppsågad dörr i norra gavelväggen. Det var också det enda sättet att ta in de stora skivorna på ett enkelt sätt.

Isoleringen som vi lägger i mellanbjälklaget är ”lösull” av träfiber från Termoträ som är ett företag i Järbo (se länkar). Vi har tagit hem fem balar som vi börjat ösa ut mellan golvbjälkarna. Golvet byggs av golvspånskivor och senare har vi tänkt ett trägolv av klick-typ ovanpå. Det är mycket jobb att rikta upp golvreglarna men sen går det i ett nafs att lägga skivor. Isoleringen är mycket behaglig att arbeta med. Inte alls som mineralull som kliar på hela kroppen – utanpå och inuti. Vitt och mjukt som vispgrädde som kan ses i närbild.