Uppdaterad 2009-06-28

Lördag 13 juni
Det är tveksamt om man kan kalla den innevarande årstiden för sommar. Sol och värme saknas i varje fall. Och vi har fortfarande kvar några av fågelmatningsanordningarna. Det gillar även ekorren. Se hur han klänger runt behållaren med jordnötter och då får inte fåglarna vara med.

Ekorren har förövrigt bearbetat nötbehållarna ihärdigt den senaste veckan. Med olika konster och knep har han(?) den(?) lyckats kroka ur dem ur sina upphängningar och fått dem att ramla till marken. Varefter vi lika ihärdigt har hängt upp dem igen och försökt att säkra dem mot marodören.

På söndag morgon såg vi att det inte var en utan två ekorrar som lärt sig konsten att klättra på nötbehållaren. En i granen och en i tallen. Samtidigt.

Onsdag 24 juni
Nu börjar det bli mer ”normalt” med sol och värme. Den här veckan har potatisblasten börjat titta upp. Vi har redan sallad och rädisor m.m. även om vi inte har hunnit med att börja tidigt i växthuset som man skulle kunna. (Vild)rosorna blommar för fullt och doftar så gott.

Söndag 28 juni
Värmen är tryckande – nu får vi igen för alla klagomål tidigare. Knappt man orkar röra sej ens. Men taklöken på carporten frodas efter all nederbörd och nu den go’a värmen. Vi njuter av ljumma kvällar med middagen ute i det gröna.

?? Detta är alltså en närbild.